У Фінляндії вперше подали позов проти уряду за порушення зобов’язань щодо захисту довкілля

Понеділок, 28 листопада 2022, 15:27

Фінські громадські організації, що займаються темою захисту довкілля, вперше в історії країни подали позов проти уряду за те, що Фінляндія нібито не виконує власних зобов’язань для протидії зміні клімату.

Про це повідомляє AFP, пише "Європейська правда".

Влітку Фінляндія схвалила закон щодо протидії змінам клімату, яким передбачається, що країна досягне так званої вуглецевої нейтральності до 2035 року.  

Прем’єрка Франції виступила проти обмеження швидкості на автобанах задля економії і довкілля

Організації, які подали позов - серед яких Фінська асоціація за збереження природи  (FANC) та Greenpeace, вважають, що уряд ігнорує вимоги цього закону вже тим, що при цьому не робить достатньо для захисту природних "поглиначів" парникових газів, зокрема лісу. 

"Уряд порушує свій же закон, ухиляючись від додаткових заходів для того, щоб Фінляндія досягла своїх кліматичних цілей… Лісозаготівля не обмежується, хоча відомо, що це найбільш вагомий фактор, що впливає на площі "поглиначів" вуглецю", - каже представниця FANC Ханна Ахо. 

Поки невідомо, чи суд визнає позов прийнятним для розгляду. 

Заготівля деревини є однією з важливих галузей фінської економіки. У 2020 році експорт деревини склав 18% від загальних обсягів експорту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: