Зеленський поговорив з прем’єром Нідерландів: про зброю, "формулу миру" й енергоефективність

доповнено
Понеділок, 28 листопада 2022, 16:51

Президент України Володимир Зеленський розповів про телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Про це він повідомив у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

За його словами, вони обговорили сталу оборонну співпрацю. "Був радий почути, що наступного року підтримка України лише зростатиме. Також обговорили реалізацію моєї формули миру й перехід України до енергоощадних технологій", - розповів Зеленський. 

"Варварські ракетні удари Росії вбивають цивільне населення і залишають мільйони без світла. Щойно говорив з президентом України Володимиром Зеленським про підтримку з боку Нідерландів для подолання наслідків війни та про реалізацію "мирного плану" з 10 пунктів", - написав зі свого боку Марк Рютте. 

Як повідомлялося, загальна сума військової допомоги Нідерландів для України вже досягла 800 мільйонів євро. Згідно з відкритими даними міністерства оборони Нідерландів, сюди входять у тому числі броньовані гаубиці, зенітні комплекси, боєприпаси, протитанкова зброя та зенітні ракети.

Нагадаємо, про 10 кроків "формули миру", яку Україна пропонує для завершення війни і реагування на створені нею виклики, Володимир Зеленський детально розповів у виступі на саміті G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: