Країни НАТО нададуть термінову допомогу для відновлення енергосистеми України

Вівторок, 29 листопада 2022, 19:21

Країни НАТО зробили додаткові внески в Комплексний пакет допомоги для України.

Про це сказав генсек Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками першого дня міністерської зустрічі в Бухаресті, пише "Європейська правда".

"Це дасть змогу профінансувати термінову нелетальну підтримку, включно з паливом і генераторами. Допомогти Україні в усуненні наслідків ударів Росії по їхній енергосистемі", - сказав Столтенберг.

На уточнювальне запитання, яку саме допомогу надаватимуть, генсек зазначив, що він залишив зустріч міністрів до того, як країни оголосили про конкретні варіанти, тому деталі стануть відомі пізніше.

За словами Столтенберга, на зустрічі міністри також розглянули євроатлантичні прагнення України. Міністри закордонних справ підтвердили, що НАТО підтримує право України обирати свій власний шлях і визнають прагнення України до членства.

"Однак зараз наша увага зосереджена на наданні безпосередньої підтримки Україні в її захисті від російської агресії. І ми будемо ще тісніше співпрацювати з іншими нашими партнерами", - сказав він.

Столтенберг також вважає надання військової підтримки Україні найкращим способом досягти миру.

Нагадаємо, МЗС України підтвердило, що через вето Угорщини, що триває з 2017 року, участь міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в офіційній зустрічі глав МЗС країн НАТО відбулася в форматі окремої зустрічі, а не в рамках Комісії України-НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.