Уряду Британії скерували петицію з проханням допомогти з житлом для біженців з України

Вівторок, 29 листопада 2022, 21:36

Українські біженці та британці, які їх приймають, передали на Даунінґ-стрит підписану понад 4500 людьми петицію із закликом надати житлову підтримку тим, хто має труднощі або не може знайти власне житло.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Як пояснює ініціаторка петиції, засновниця благодійної організації Sanctuary Foundation Кріш Кандіа, програма з приймання біженців з України в Британії розрахована на шестимісячний термін, після чого українці мають самостійно шукати житло, що ускладнює криза в британській економіці.

"Ми не можемо сказати уряду України, що ми підтримуємо їх, якщо не дбаємо належним чином про жінок і дітей, які перебувають тут", – стверджує Кандіа.

У Британії підрахували, що понад 40% українських біженців уже знайшли роботу

Петиція містить прохання до уряду внести ясність у процес переселення біженців з України, зробити місцеві органи влади гарантами оренди житла для українців та розглянути можливість збільшення щомісячної виплати, що надається британцям, які прийняли в себе біженців.

Опитування британського уряду серед українців, які в’їжджали до Британії як біженці, показало: 45% респондентів стикалися з перешкодами у доступі до приватного житла, а понад половини з них покладаються на державні виплати. Крім того, більшість опитаних планують залишитися у Великій Британії щонайменше на три роки.

Представник Даунінґ-стрит, коментуючи петицію, зазначив, що більшість британців, які прийняли в себе біженців з України, не мають наміру виселяти їх зі своїх осель. "Місцева влада зобов'язана забезпечити, щоб сім'ї не залишилися без житла, і ми надаємо їм фінансування для покриття додаткових витрат", – додав він.

За останніми даними, понад 100 тисяч українців оселилися в британських родинах у межах програми для біженців "Будинки для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.