Генсек НАТО: найважливіше - забезпечити перемогу України, потім - членство

Середа, 30 листопада 2022, 16:12

Першочерговим завданням для країн НАТО є допомога Україні у війні з Росією, і лише після перемоги можна буде говорити про повноцінне членство.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками міністерської зустрічі в Бухаресті, пише "Європейська правда".

"Ми також повинні розуміти, що між нічим і повним членством дуже багато, тобто нам потрібно розвивати більш тісне і тісне партнерство, як політичне, так і практичне партнерство з Україною. Це зміцнить їхні інституції. Це допоможе їм перейти від стандартів оснащення радянської епохи до сучасних доктрин оснащення за стандартами НАТО. Це добре для України, це добре для нас, це підвищить оперативну сумісність, але це також допоможе Україні наблизитися до членства в НАТО", - сказав Столтенберг.

За його словами, найнагальнішим і найтерміновішим завданням є мобілізація якомога більшої кількості військової, економічної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

"Якщо Україна не переможе як незалежна суверенна держава, тоді, звичайно, питання про членство взагалі не стоїть. Тому що тоді у нас більше немає кандидата в члени НАТО в особі України. Тому, що б ви не думали про те, коли Україна може стати членом, попередньою умовою для того, щоб це питання взагалі опинилося за столом переговорів, є перемога України, і ми допомагаємо Україні зробити це наразі", - сказав він.

Столтенберг зазначив, що на зустрічі союзники ясно дали зрозуміти, що вони готові підтримувати Україну передовим військовим обладнанням, боєприпасами, паливом і всім необхідним.

Раніше повідомлялося, що країни НАТО зробили додаткові внески в Комплексний пакет допомоги для України і нададуть термінову допомогу для відновлення енергосистеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: