Airbus сплатить $16 млн штрафу після завершення корупційного розслідування у Франції

Четвер, 1 грудня 2022, 09:50

Паризький суд в середу затвердив угоду, згідно з якою компанія Airbus виплатить штраф у розмірі 15,8 млн євро, що завершить корупційне розслідування, пов'язане з продажами в Лівію і Казахстан більше десяти років тому.

Про це заявили французькі фінансові прокурори, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Угода є продовженням попередньої угоди 2020 року, в результаті якої Airbus виплатила Франції, США і Великій Британії рекордний штраф в розмірі 3,6 млрд євро.

Кіпр підписав угоду про поставку ударних вертольотів Airbus

Прокурори заявили, що рішення у середу фокусується на хабарництві у зв'язку з продажем комерційних літаків, вертольотів і супутників в Лівію і Казахстан, в основному в період між 2006 і 2011 роками. 

Воно слідує тій же формулі, яка використовувалася під час першого розслідування, що призвело до угоди 2020 року.

У той час французькі прокурори заявили, що угода була безпрецедентною через її масштаби і той факт, що вона була укладена з трьома країнами.

У заяві Airbus йдеться, що нова угода охоплює "минулі питання, пов'язані з використанням посередників в кампаніях з продажу до 2012 року".

У Німеччині схвалили купівлю в Airbus гелікоптерів для флоту на 2,3 млрд євро

Компанія заявила, що здійснила "значні кроки з 2016 року, щоб реформувати себе шляхом впровадження еталонної системи відповідності, підкріпленої непохитною прихильністю до доброчесності та постійного вдосконалення".

Угода 2020 року була досягнута після того, як федеральні прокурори в США заявили, що Airbus проводила багаторічну корупційну кампанію по всьому світу, використовуючи хабарі і неправдиву звітність протягом більше ніж п'яти років, щоб отримати цінні ліцензії на експорт американських військових технологій.

Британська та французька влада розслідували звинувачення у шахрайстві та хабарництві, пов'язані з використанням Airbus зовнішніх консультантів для продажу літаків. 

Влада США також розслідує дотримання компанією Airbus американського законодавства у сфері торгівлі зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: