Макрон – Байдену: війна в Україні показала, що ми знову маємо стати "братами по зброї"

Четвер, 1 грудня 2022, 17:30

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з американським візаві Джо Байденом у четвер підкреслив, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну показало необхідність тіснішої співпраці Парижа й Вашингтона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Оскільки після агресії Росії в Україні на європейську землю повертається війна, а також у світлі численних криз, перед якими постали наші держави й наші суспільства, ми повинні знову стати братами по зброї", – сказав Макрон на офіційній церемонії прибуття в Білий дім.

Своєю чергою Байден підкреслив, що у США "з теплим серцем вітають близьких друзів у Білому домі".

"Маю за справжню честь приймати вас під час першого державного візиту за часів моєї адміністрації та відзначити нинішню силу та життєздатність відносин між Францією та Сполученими Штатами Америки", – зазначив американський президент.

Він підкреслив, що Франція є "найстарішим союзником" і "непохитним партнером" Сполучених Штатів, а "Альянс між нашими двома країнами залишається важливим для нашої взаємної оборони".

Також Байден сказав, що обидві країни об'єднані в умовах "жорстокої війни" Росії в Україні та працюють над тим, щоб забезпечити "досягнення демократій" з багатьох ключових питань.

У середу Макрон прибув до Вашингтона з другим за час свого президентства державним візитом у США. Обоє лідерів, як очікується, в четвер обговорять повномасштабну війну Росії в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: