Єврокомісія заперечила, що на вечірку у метавсесвіті вартістю 387 тисяч євро прийшло 5 людей

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:56

Європейська комісія заперечила твердження, що лише кілька людей відвідали віртуальну вечірку, яку вона влаштувала минулого місяця.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Кореспондент Devex Вінс Чедвік у листопаді написав у Твіттері, що лише п'ять осіб прийшли на вечірку в метавсесвіті, організовану департаментом зовнішньої допомоги Європейської комісії з метою зацікавити молодь у ЄС.

Чедвік сказав, що зрештою він залишився єдиним гостем вечірки після "початкових розгублених розмов з приблизно п'ятьма іншими людьми, які з'явилися".

Єврокомісія заперечила це твердження, повідомивши Devex, що близько 300 відвідувачів відвідали захід, на якому були представлені аватари, що танцювали під хаус-музику. Комісія заявила, що підтвердила ці цифри з розробниками сайту Journee.

Департамент зовнішньої допомоги Комісії витратив 387 тисяч євро на розробку метаплатформи для просування своєї ініціативи "Глобальний шлюз". Це частина планів Комісії виділити 300 мільярдів євро до 2027 року на будівництво нової інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Ідею проведення метавсесвіт-вечірки Європейською комісією ще раніше розкритикували як неналежне використання коштів в умовах, коли існують більш нагальні потреби. У відомстві, однак, зауважили, що інформування про діяльність ЄС входить до його цілей, а кошти, спрямовані на організацію заходу, не входять до фонду іноземної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: