Шмигаль обіцяє відкриття в Україні регіонального офісу ОЕСР

Понеділок, 12 грудня 2022, 18:39

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку Матіас Корман у понеділок у Парижі підписали угоду, яка закладає основу для запуску в Києві "Офісу зв’язку" ОЕСР.

Як передає "Європейська правда", про це повідомила пресслужба українського уряду.

"Оскільки Україна визнана потенційним членом ОЕСР, офіс попередньо функціонуватиме до 2026 року задля надання підтримки нашій державі під час відновлення. Знаково, що ОЕСР була співвиконавцем Плану Маршала і тепер допомагає в розробленні Плану відновлення України", – зазначив Шмигаль.

Зазначається, що угода за формою відповідає аналогічним угодам між ОЕСР та її державами-членами, а також "забезпечує правове підґрунтя для розширення та поглиблення співробітництва" між сторонами.

За словами глави українського уряду, Україна в грудні отримала опис положень Програми ОЕСР, яка допоможе впровадити стандарти Організації в різних галузях.

Як відомо, в липні Україна подала заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

Нагадаємо, в березні Рада Організації економічного співробітництва та розвитку ухвалила рішення негайно призупинити участь Росії та Білорусі у всіх своїх органах.

Росія здавна прагнула увійти до цього елітного світового клубу. Однак через війну в Україні організація вирішила припинити відносини з державою-агресором та завершила переговори про можливість вступу РФ.

Читайте також: Шлях до "клубу успішних країн": навіщо Україні членство в ОЕСР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.