Норвегія планує затвердити багаторічну програму підтримки України - прем’єр

Вівторок, 13 грудня 2022, 12:48

Уряд Норвегії ініціював погодження в парламенті багаторічної програми підтримки України.

Про це заявив прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре на міжнародній конференції "Солідарність з українським народом" у Парижі, пише "Європейська правда".

"На початок 2023 року ми готуємо новий пакет допомоги. Ми ініціювали з усіма політичними силами в парламенті процес погодження багаторічної програми підтримки. Нам треба дбати про критичну інфраструктуру, підтримувати біженців і дбати про те, що продовжувалася військова підтримка", - сказав Стьоре.

Він нагадав, що днями норвезький уряд виділив 1 млрд крон (близько 100 млн євро) на відновлення інфраструктури в Україні.

"Російська агресія повинна припинитися. Ми всі мобілізовані для того, щоб допомогти нашим українським друзям, і ми визначаємо максимально ефективні підходи. Нам необхідно зберегти демократичну Україну в її міжнародно визнаних кордонах", - сказав він.

"Норвегія буде підтримувати скільки потрібно, поки ви чините опір варварській агресії Росії, яка супроводжується постійними бомбардуваннями, в тому числі цивільної та критичної інфраструктури. Ми готові вам допомогти пройти цю зиму", - додав прем’єр.

Раніше Норвегія підписала з Європейським Союзом угоду про надання майже 15 мільйонів євро для місії ЄС із тренування українських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.