Зеленський закликав ЄС поставити сучасні системи ППО і ПРО, танки та далекобійну зброю

Четвер, 15 грудня 2022, 14:52

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до саміту лідерів ЄС закликав держави Євросоюзу поставити Україні більше сучасного озброєння, здатного пришвидшити закінчення війни.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Лідер німецької опозиції закликав уряд передати Україні танки

"Ми потребуємо більше сучасних озброєнь, більшого обсягу постачання. Це стосується і ППО, і ПРО. Я прошу кожну з 27 країн Європейського Союзу вирішити, що конкретно ви можете зробити для збільшення обсягу постачання ППО і ПРО", - сказав глава держави.

Він також закликав поставити Україні сучасні танки та далекобійну зброю.

"Немає жодної раціональної причини, чому б Україні не отримати їх (сучасні танки. - Ред.) вже зараз. Я прошу вас проявити лідерство. Той, хто перший надасть сучасні танки, відкриє цю можливість постачання для усього світу і запам’ятається як один з найбільш важливих захисників свободи у наш час. 

Кулеба пояснив, що Україні можуть допомогти західні танки так само, як Франції у Другу світову

Це стосується і більш далекобійних артилерійських ракетних систем, які могли би пришвидшити закінчення російської агресії. Все це прямий порятунок мільйонів життів", - додав Зеленський.

Зеленський також закликав ЄС ввести такі обмеження цін на російські нафту та газ, які б позбавили РФ здатності фінансувати війну проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: