Біля узбережжя Франції врятували 15 дітей-мігрантів, які спробували дістатися морем до Британії

П'ятниця, 9 грудня 2022, 15:13

У Ла-Манші неподалік від узбережжя Франції врятували 15 мігрантів дитячого й підліткового віку з човна, яким вони разом зі старшими спробували дістатися до берегів Британії. 

Про це повідомляє Le Figaro/AFP, пише "Європейська правда". 

Човен вирушив у дорогу в ніч на 9 грудня і на значній відстані від берега почав набирати воду. На борту разом з дорослими було близько 15 дітей, віком від 1 до 16 років. Порятунком займалися жандарми Па-де-Кале. 

Зазначають, що усіх їх з гіпотермією забрали до лікарні. 5-річній дівчинці довелося робити серцево-легеневу реанімацію прямо на березі. 

Всього рушити у подорож спробували "близько сотні" людей.  

Попри те, що нелегальний шлях через Ла-Манш до Британії дуже небезпечний через рух суден та складні погодні умови, з берегів Франції регулярно намагаються відправитися мігранти, які сподіваються отримати притулок і кращі можливості у Сполученому Королівстві. Наймасштабніший з відомих випадків загибелі мігрантів у протоці стався 24 листопада 2021 року, коли потонули 27 людей. 

З початку 2022 року до Британії нелегальним маршрутом через Францію і Ла-Манш потрапили понад 40 тисяч людей, що є рекордом порівняно з цифрами за попередні роки. Ця проблема - одне з питань, яке регулярно ускладнює відносини Лондона з Парижем та є гострою темою всередині обох країн.

У листопаді Британія та Франція оновили угоду для протидії нелегальній міграції через Ла-Манш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: