У Латвії більшість підтримує позбавлення "Дождя" ліцензії, російськомовні частіше проти

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:54

45,6% населення Латвії вважають, що рішення Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу "Дождь" є повністю або радше правильним.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LSM, свідчать результати опитування латвійської соціологічної фірми SKDS.

Натомість 30% респондентів вважають рішення про скасування ліцензії "Дождя" на мовлення неправильним, з них 14% вважають його "абсолютно неправильним", ще 16% – "радше" неправильним.

Підтримка позбавлення "Дождя" ліцензії більша серед тих жителів Латвії, які в сімейному колі послуговуються латиською мовою. 58,8% із них вважають рішення NEPLP правильним і лише 22,3% – неправильним.

Натомість у російськомовних сім’ях Латвії проти позбавлення ліцензії "Дождя" виступають 42,1%, 23,6% рішення підтримують, а кожен четвертий заявив під час опитування, що не цікавиться цим питанням.

Латвійський канал розірве договір оренди з "Дождем", в якого забрали ліцензію

Опитування відбувалося по всій Латвії з 7 по 12 грудня, в ньому взяли участь 1005 респондентів.

Нагадаємо, 6 грудня національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу "Дождь" через загрозу національній безпеці та громадському порядку. Ліцензія була надана каналу після вторгнення Росії в Україну, 6 червня. Вона давала право поширювати створений контент у Євросоюзі, Росії, США та інших країнах.

Естонія і Литва слідом за Латвією з 8 грудня припинили мовлення російського телеканалу "Дождь".

Наразі Латвійське управління у справах громадянства та міграції (УДГМ) чекає на роз'яснення від телеканалу "Дождь" про те, чим займатимуться співробітники редакції, яким було видано робочі візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: