У Британії ковід-дисидента визнали винним у спробі повалити уряд Джонсона

Понеділок, 19 грудня 2022, 19:55

Британський суд присяжних визнав 38-річного Олівера Левіна, прихильника теорій змов про коронавірус, винним у терористичній змові, яка мала на меті повалення уряду колишнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Левін вважав, що британським урядом керує "єврейська еліта", до якої входили Джонсон і колишній міністр охорони здоров’я Метт Генкок. Також чоловік називав вакцину проти коронавірусу засобом масової загибелі людей, розпаду суспільства і нав'язування комуністичної системи за подобою Китаю.

У липні 2021 року Левін під ніком Crouching Hedgehog ("Їжак, що пригнувся") долучився до групи в Telegram під назвою The Resistance UK, яка налічувала 8000 людей. Група шукала спільників для організації державного перевороту у Великій Британії.

Завдання Левіна полягало у вербуванні нових членів The Resistance UK для здійснення атак на об’єкти критичної інфраструктури. Угрупованню він сказав, що раніше служив у спецназі, хоча насправді працював у компанії з обслуговування радіовеж. Потенційним спільникам він писав, що "ми перебуваємо у стані війни", а "мирні марші нічого не зробили і не зроблять".

Для The Resistance UK засуджений писав керівництво зі "здійснення цивільного опору", в якому стверджував, що його ідеальною першочерговою метою є "повалення уряду і всього, що в ньому перебуває". Левін також планував здійснити теракти на радіовежах, які транслюють сигнал BBC та повідомлення екстрених служб.

Чоловіка арештували ще в серпні 2021 року. Під час обшуків у будинку його матері, де він жив, знайшли труборізи та ножиці для зачистки кабелів, які він придбав до спалаху коронавірусу, а також армійське спорядження включно з оптичним прицілом і глушником для пістолета й блокнот зі списком цілей для терактів.

На суді Левін спершу казав, що його листування в Telegram було просто озвучуванням фантазій і не мало нічого спільного з реальними намірами. Адвокат стверджував, що чоловік був у пригніченому стані через втрату роботи й відсутність друзів. Але суд вирішив, що докази свідчать про серйозний рівень підготовки Левіна до терактів.

Читайте також: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: