У Лондоні засудили двох хлопців, які намагались вкрасти мотоцикл судді просто з території суду

П'ятниця, 2 грудня 2022, 22:57

Суд лондонського району Вуд-Грін у п’ятницю засудив двох хлопців віком 18 і 19 років за спробу викрадення мотоциклу судді іншого суду британської столиці просто з його території.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила поліція Лондона.

Згідно з матеріалами справи, у квітні 2021 року тоді 17-річний Шей Голліс і 18-річний Деон-Дре Роджерс-Барретт у супроводі ще одного підозрюваного заїхали на територію Коронного суду Снейрсбрука на двох мопедах.

Хлопці натрапили на мотоцикл BMW вартістю 15 тисяч фунтів стерлінгів і вирішили його викрасти. Коли охоронець суду спробував їм завадити, Голліс дістав мачете й почав погрожувати. Охоронець утік у будівлю, а хлопці почали штовхати мотоцикл.

У цей час охорона суду зачинила вхідні ворота, тож крадії кинули мотоцикл на землю, завдавши цим збитків на кілька тисяч фунтів, полишили свої мопеди, шоломи, бензопилу та мачете, після чого перелізли через огорожу та втекли пішки.

У Франції судитимуть 19-річного волонтера-пожежника, причетного до близько 30 підпалів

Одного підозрюваного – Роджерса-Барретта – встановили одразу, бо на нього був зареєстрований один з кинутих мопедів. До того ж, сам він зателефонував у поліцію через півтори години після спроби крадіжки й заявив, що це нібито його самого пограбували, забравши мопед і шолом.

Інші знайдені на території суду предмети були пов’язані з Голлісом. Крім того, слідчим вдалося довести, що він і Роджерс-Барретт були знайомі до спроби викрадення. У травні 2021 року їх арештували й узяли під варту.

Роджерса-Барретта засудили до 21 місяця позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 18 місяців, а також зобов'язали пройти 25-денний курс реабілітації і протягом трьох місяців електронним браслетом й виплатити 500 фунтів стерлінгів компенсації потерпілому.

Голліс, який визнав свою провину, був засуджений до 18 місяців поліцейського нагляду, 12 годин громадських робіт і 500 фунтів стерлінгів компенсації потерпілому судді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: