Бійці "Вагнера" і мобілізовані не навчені вести ефективні міські бої - розвідка Британії

Середа, 21 грудня 2022, 09:51

Розвідка Британії прогнозує, що у бійців "Вагнера" і мобілізованих військових РФ виникнуть проблеми з веденням міських боїв у Бахмуті.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в середу, повідомляє "Європейська правда".

Розвідка відзначає, що за останній тиждень російські військові та маріонеткові сили "Вагнера" досягли невеликих успіхів на східній околиці міста Бахмут Донецької області.

Кулеба закликав світ визнати ПВК "Вагнера" терористичною організацією

Російська піхота, вочевидь, закріпилася у східних промислових районах міста, а подекуди просунулася в житлові квартали міста. Вуличні бої там продовжуються.

Згідно зі зведенням, інтенсивні бої у Бахмутському секторі велися з червня 2022 року, але лінія фронту проходила здебільшого на відкритій місцевості довкола східних підступів до міста. З того часу як у липні 2022 року росіяни просунулися до Лисичанська та Сєвєродонецька, у війні не було затяжних великомасштабних боїв у населених пунктах.

"Оскільки бої у населених пунктах вимагають високопідготовленої піхоти з відмінним керівництвом на молодшому рівні, цей тип бою навряд чи підійде погано підготовленим бійцям "Вагнера" та мобілізованим резервістам російської армії", - йдеться в огляді британського відомства.

Нагадаємо, депутати Європарламенту хочуть визнати приватну військову компанію "Вагнера" терористичною організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.