Росія розповіла послу Франції, як її обурюють слова Парижа про замах на главу "Русского дома" в ЦАР

Середа, 21 грудня 2022, 23:05

Міністерство закордонних справ Росії в середу викликало посла Франції П’єра Леві у зв’язку з, як стверджує відомство, "недоречними й цинічними" коментарями глави французького МЗС Катрін Колонни щодо замаху на керівника "Русского дома" у Центрально-Африканській Республіці Дмитрія Ситого.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Звернули увагу французького посла на неприйнятність чергових звинувачень на адресу Росії в поширенні "пропаганди" і "насильстві щодо цивільного населення" ЦАР з боку якихось російських приватних військових структур", – йдеться в повідомленні російського МЗС.

"Ці коментарі звучать особливо недоречно і цинічно в той момент, коли російський громадянин, який серйозно постраждав унаслідок злочинної акції, організованої невстановленими особами, лише дивом залишився живим і продовжує складне лікування в лікарні", – додали там.

Російське відомство висловило послу Франції "рішучий протест" і закликало Париж "утриматися від неоколоніального підходу під час роботи" в Африці та "нагнітанні антиросійської істерії та створенні атмосфери ворожості щодо російських представників і фахівців" у ЦАР.

Будівля представництва ЄС у Центрально-Африканській Республіці згоріла, ніхто не постраждав

Нагадаємо, раніше Росія заявила про "терористичний напад" на керівника російської організації "Русский дом" у Центрально-Африканській Республіці Дмитрія Ситого.

За твердженням російської сторони, Ситий отримав пакунок із вибухівкою, що спрацювала в його кабінеті. Російські ЗМІ почали поширювати фото нібито пакунка, де написано, що його відправили "від імені всіх французів".

Після інциденту російський олігарх і засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин звинуватив Париж у замаху на керівника "Русского дома" в ЦАР і закликав російське МЗС визнати Францію державою-спонсором тероризму.

Зазначимо, що Дмитрій Ситий є засновником пов’язаної з Пригожиним компанії, яка займається видобутком діамантів у Центрально-Африканській Республіці. Найманці ПВК "Вагнера" кілька років забезпечують охорону родовищ діамантів у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: