В Ізраїлі заблокували рахунки молдовського депутата-втікача Ілана Шора

Четвер, 22 грудня 2022, 16:53

Ізраїльські рахунки молдовського депутата-втікача Ілана Шора, засновника партії "Шор", яка стоїть за антиурядовими протестами в Молдові, були заморожені владою Тель-Авіва, де він перебуває вже певний час.

Як передає "Європейська правда", цю інформацію в коментарі TV8 підтвердив міністр юстиції Молдови Серджіу Литвиненко.

"Оскільки до мене звертаються багато журналістів з країни та з-за кордону, я підтверджую, що в діалозі, який ми ведемо з владою Держави Ізраїль, ми були поінформовані про те, що рахунки Ілана Шора в Ізраїлі заморожені. Рішення ізраїльської влади було ухвалене після санкцій, запроваджених США, і втручання молдовської влади в ситуацію", – сказав він.

Адвокат Шора Ауреліу Коленко своєю чергою заявив TV8, що йому нічого не відомо про замороження рахунків депутата-втікача.

Нагадаємо, Ілан Шор був засуджений у 2015 році у справі про "розкрадання мільярдів" до семи з половиною років позбавлення волі за шахрайство і відмивання грошей. Справа перебуває на розгляді в Апеляційному суді Кишинева, судові засідання неодноразово переносилися.

У 2019 році, після виходу Демократичної партії олігарха Владіміра Плахотнюка з уряду на тлі політичної кризи, Шор покинув країну. Зараз він перебуває в Ізраїлі, звідки організовує антиурядові акції протесту.

США та Велика Британія запровадили санкції проти Шора та Плахотнюка через дестабілізацію ситуації в Молдові. Крім того, в уряді Молдови розглядають шляхи ліквідації партії "Шор".

Читайте також: "Санду геть!": як Росія та її агенти впливу намагаються скинути прозахідну владу в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: