Поблизу Єврокомісії затримали двох бельгійських солдатів з боєприпасами

П'ятниця, 23 грудня 2022, 17:46

Двоє солдатів бельгійських ВПС були заарештовані в самому центрі європейського кварталу Брюсселя за зберігання боєприпасів в результаті сюрреалістичного інциденту, який залишився майже непоміченим минулої суботи.

Про це повідомили у прокуратурі Брюсселя, передає "Європейська правда", з посиланням на Politico.

Свідки на місці події розповіли, що арешти відбулися поруч зі штаб-квартирою Європейської Комісії, в квартирі неподалік від Café Berlaymont, улюбленого місця відпочинку брюссельських чиновників.

"Двоє людей були позбавлені свободи, були заслухані поліцейськими службами і після заслуховування відпущені", - сказав речник прокуратури, підтвердивши попередні повідомлення бельгійських ЗМІ.

Речник "не зміг підтвердити походження згаданих боєприпасів" і сказав, що "триває розслідування", щоб визначити, звідки вони походять.

Як повідомила фламандська газета Het Nieuwsblad, мешканці побачили, як двоє чоловіків безладно стріляють з відчиненого вікна, і викликали поліцію.

Зброя виявилася пневматичною, як з'ясувала поліція. Але, обшукавши будівлю, поліцейські виявили понад 200 патронів, "призначених для пістолетів-кулеметів, які використовуються бельгійськими військами".

У заяві для Politico міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер сказала, що вона не буде робити ніяких "конкретних заяв" щодо цієї справи, оскільки вона розслідується як її міністерством, так і судовими службами.

"Як міністр, я хотіла би повторити, що такого роду поведінка є абсолютно неприйнятною в міністерстві оборони", - сказала Дедондер, додавши, що "необхідні запобіжні заходи були вжиті негайно", як тільки почалося розслідування.

"Наші служби розслідують справу, і міністерство запропонує чітку і відповідну санкцію", - підсумувала міністр.

В останні роки бельгійські військові неодноразово потрапляли в скандали через неправомірну поведінку деяких з них або їхні зв'язки з ультраправими угрупованнями.

Минулого року ультраправий бойовик і бельгійський солдат Юрген Конінгс зник після того, як викрав військову зброю і залишив повідомлення, в яких погрожував вбити експертів з охорони здоров'я і політиків, після чого його кілька тижнів розшукували, поки він не був знайдений мертвим у лісі поблизу голландського кордону.

Нагадаємо, на початку грудня в Німеччині спеціальні поліцейські сили провели спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг. Повідомили про затримання 25 осіб. Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

Детальніше про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: