Чоловік, який влаштував смертельну стрілянину в Парижі, заявив, що зробив через расизм

Субота, 24 грудня 2022, 11:51

69-річний пенсіонер, який влаштував стрілянину біля курдського культурного центру в 10-му окрузі Парижа в п’ятницю, внаслідок якої загинули троє людей, заявив, що діяв через свої расистські переконання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

У прокуратурі Парижа заявили, що розслідування мотивів стрілка триває. Його затримали одразу після інциденту в сусідній з культурним центром перукарні із сумкою, що містила заряджені магазини та коробку з патронами 45-го калібру, й уже помістили під варту.

Слідство щодо 69-річного француза ведеться за фактами вбивства, замаху на вбивство, умисного насильства із застосуванням зброї та незаконного поводження зі зброєю. Терористичний мотив у нападі там виключають.

Чоловік і раніше притягався до відповідальності за насильство із застосуванням зброї та на расовому ґрунті – зокрема за напад із шаблею на табір із мігрантами. Але при цьому правоохоронці не відносили його до представника ультраправих течій.

Нагадаємо, постріли пролунали в п'ятницю 23 грудня в центрі Парижа біля курдського культурного центру на вулиці д'Енжен. Спочатку ЗМІ повідомляли про двох загиблих та ще чотирьох поранених. Згодом один поранений помер. Стан здоров’я ще одного лишається критичним.

Того ж дня між кількома сотнями представників курдської громади, які зібрались на місці трагедії й звинувачували в стрілянині Туреччину, та правоохоронцями стались сутички. Щонайменше одного протестувальника було заарештовано.

Префект поліції Парижа Лоран Нуньєс у суботу має прийняти лідерів курдської громади, які оголосили про проведення чергової демонстрації в Парижі опівдні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: