Помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI

Субота, 31 грудня 2022, 11:43

У віці 95 років помер колишній Папа Римський Бенедикт XVI, який в останні дні перебував у тяжкому стані через хворобу.

Як передає "Європейська правда", про це в неділю повідомила пресслужба Святого Престолу.

"Зі скорботою повідомляю, що сьогодні о 9:34 ранку в монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані відійшов у вічність Папа-емерит Бенедикт XVI", – йдеться в повідомленні.

У Ватикані додали, що подальшу інформацію повідомлять згодом.

У понеділок, 2 січня 2023 року, тіло Папи-емерита перебуватиме в базиліці Святого Петра, щоб віряни могли з ним попрощатися.

Папа Римський Бенедикт XVI, 2010 рік
Папа Римський Бенедикт XVI, 2010 рік
Фото: Flickr

Бенедикт XVI, відомий у миру як Йозеф Ратцінґер, народився в німецькій Баварії у 1927 році. До обрання Папою Римським у 2005 році він 24 роки очолював Конгрегацію доктрини віри – наглядовий орган Ватикану, де став відомим своїми консервативними поглядами на богослов'я.

У лютому 2013 року Бенедикт став першим за шість століть Папою, який добровільно зрікся престолу, заявивши, що більше не має фізичних і душевних сил керувати церквою. Відтоді він жив у монастирі Mater Ecclesiae на території Ватикану.

Після зречення престолу колишній Папа присвятив своє життя молитвам і медитації. Водночас цей період життя затьмарили числення скандали, пов'язані з розбещенням неповнолітніх у католицькій церкві, зокрема й особиста бездіяльність Бенедикта в цьому.

В останні тижні Святий Престол повідомляв про погіршення здоров'я Папи-емерита й закликав молитись за нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: