Сейм Польщі повторно проголосує за визнання Росії спонсором тероризму

Неділя, 4 грудня 2022, 10:32

Нижня палата парламенту Польщі – Сейм – на наступному засіданні 13 грудня повторно розгляне резолюцію про визнання Росії державою, що підтримує тероризм, після того, як через неузгоджену правку для голосування не вистачило кворуму.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в етері "Польського радіо" сказав автор поправки, депутат Сейму Антоні Мацеревич.

Перед голосуванням Мацеревич вніс до резолюції поправку з положенням щодо прямої відповідальності Росії за збиття малайзійського літака у 2014 році та за катастрофу літака з польським президентом Лехом Качинським у Смоленську в 2010 році.

Перед голосуванням резолюції опозиція попросила оголосити перерву у зв'язку із внесенням поправки. Доповідач комітету в закордонних справах Павел Коваль з опозиційної "Громадянської коаліції" оцінив цю поправку як таку, що "руйнує компроміс", досягнутий у комітеті.

У результаті опозиція відмовилася голосувати за резолюцію з поправкою Мацеревича, й спікерка Сейму визнала голосування таким, що не відбулося.

"Цього разу вдасться визнати Росію за терористичну країну. А першим нападом терористів на Польщу та країни НАТО була смоленська катастрофа у 2010 році. Це була перша терористична атака, яка показала, що Путін готовий до будь-якого злочину", – наголосив депутат.

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент під час голосування у середу підтримав резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Перед тим Парламентська асамблея НАТО також визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: