Лідер британських лейбористів планує ліквідувати Палату лордів у разі обрання прем’єром

Понеділок, 5 грудня 2022, 13:21

Лідер Лейбористської партії Британії Кір Стармер обіцяє ліквідувати Палату лордів, якщо його оберуть прем’єр-міністром.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

На запитання, чи сподівається він, що Палата лордів буде розпущена протягом його першого терміну на посаді прем'єр-міністра, Стармер відповів: "Так, я сподіваюся на це".

При цьому, на його думку, не знайдеться нікого, хто став би на захист цієї інституції.

Ця пропозиція є частиною лейбористського проєкту "Нової Британії", викладеного у доповіді комісії з питань майбутнього Великої Британії на чолі з колишнім прем'єр-міністром Гордоном Брауном.

Представляючи доповідь на спільній пресконференції з Кіром Стармером у Лідсі, Браун сказав, що ця робота пропонує "найбільшу передачу влади з Вестмінстера і Уайтхолла", яку "бачила наша країна".

Стармер сказав присутнім: "Вас стримують. Стримує система, яка накопичує владу у Вестмінстері. Система, яка самовдоволено думає, що знає, які навички, транспорт, планування та підтримка робочих місць потрібні Західному Йоркширу краще, ніж люди, які тут живуть".

Палата лордів є верхньою палатою британського парламенту, яка складається з довічних лордів і перів. Законодавчі повноваження Палати лордів дуже обмежені.

Слід зазначити, що за результатами останніх опитувань у Британії лейбористи значно випереджають правлячих консерваторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: