Глава МЗС Латвії: "Дождь" повинен дотримуватися законів або працювати в іншому місці

Понеділок, 5 грудня 2022, 13:29

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що російський телеканал "Дождь" має дотримуватися латвійських законів, інакше йому не місце в країні.

Про це він сказав в інтерв'ю Neatkariga Rita Avize, пише "Європейська правда".

"Я і зараз вважаю, що російське суспільство повинне мати доступ до депропагованої інформації. Те, що "Дождь" влітку почав у нас працювати, було обґрунтованим рішенням... але за воєнних обставин умови зрозумілі: якщо не дотримуються принципів перебування, то тоді цьому медіа в нас робити нема чого", - сказав Рінкевичс.

Він також зазначив, що підтримка або допомога російській армії - це конкретна стаття Кримінального кодексу, яка може застосовуватися в таких випадках.

"І йдеться вже не про продовження віз, а про кримінальне правопорушення. Навіть якщо хтось скаже "ми морально підтримуємо мобілізованих", це теж підтримка війни. Існує межа між свободою слова та підтримкою війни. Я думаю, що жодна латвійська інстанція не буде зволікати з прийняттям конкретних рішень щодо телеканалу "Дождь", але це має бути рішення, засноване на фактах і законах", - сказав міністр.

Раніше на "Дожді" заявили, що фрагмент передачі зі словами ведучого про "допомогу" російським військовим видалили, а із самим ведучим припинили співпрацю.

Також у раніше стало відомо, що латвійський регулятор NEPLP оштрафував "Дождь" на 10 тисяч євро за карту, на якій телеканал позначив окупований Крим як частину Росії, і називання російської армії "нашою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: