В Італії фіксують зростання хакерських атак з боку Росії

Понеділок, 5 грудня 2022, 22:56

Команда реагування на інциденти Національного агентства кібербезпеки Італії зафіксувала збільшення кількості DDoS-атак (розподілена відмова в обслуговуванні) з боку хакерських угруповань російського походження.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Італійське відомство з питань кібербезпеки вказує, що атаки наразі мають "демонстраційний" характер і, за попередніми даними, не вплинули на цілісність та конфіденційність державної інформації та систем.

Там очікують, що в найближчі місяці Італія зазнає посиленої хвилі кібератак, об’єктами яких стануть насамперед сайти міністерств, урядових відомств та організацій, "які надають важливі для суспільства послуги".

Італія відбила несподівано короткий кібернапад з РФ на "Євробачення" під час фіналу конкурсу

Минулої суботи було атаковано портал міністерства сільського господарства Італії, але тоді наслідки атаки вдалося швидко усунути.

У зв'язку зі зростанням загроз Нацагентство кібербезпеки Італії рекомендує "підтримувати високий рівень уваги до захисту власної ІТ-інфраструктури, перевіряти та посилювати заходи захисту від DDoS-атак".

Серед хакерських угруповань, що діють проти Італії, воно виокремило російську групу "No name 057 (16)", створену в березні 2021 року. Вона причетна до кібератак на державні органи та об'єкти критичної інфраструктури в Україні та країнах, що її підтримують, зокрема Польщі, Литві, Латвії, Естонії, Словаччині, Норвегії та Фінляндії.

Нагадаємо, минулого тижня онлайн-ресурси Ватикану стали об’єктом кібератаки, внаслідок якої стали недоступні на кілька годин і навіть днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.