Сина соратника Путіна, якого затримали в Норвегії через запуск дронів, випустили з-під варти

Середа, 7 грудня 2022, 21:21

Окружний суд Трьомсе в Норвегії в середу ухвалив рішення випустити з-під варти Андрєя Якуніна, сина наближеного до Путіна глави "Російських залізниць" Владіміра Якуніна, якого звинувачували в незаконному запуску дронів на Шпіцбергені.

Про це адвокат Якуніна Йон Кристіан Ельден повідомив у коментарі агенції NTB, передає "Європейська правда".

Обвинувачення просило ув’язнити Якуніна на 120 днів, але суд став на бік захисту, який стверджував, що росіянин не знав про обмеження й вони не були умисним порушенням законодавства й санкцій ЄС.

"Запуск дрона у Норвегії в особистих цілях не є злочином чи правопорушенням ані для британця, ані для росіянина. Закон ЄС чіткий і не передбачає заборони таких польотів", – зазначив Ельден.

У Норвегії засудили росіянина, який запускав дрон всупереч забороні

Нагадаємо, Якунін, який має російський та британський паспорти, був заарештований у Гаммерфесті в арктичній Норвегії 17 жовтня після того, як він пропливав навколо арктичного архіпелагу Шпіцберген і вздовж узбережжя Норвегії.

Під час обшуку його судна поліція вилучила "дрони та електронні пристрої". Його захист стверджував, що Якунін знімав за допомогою дрону альпіністів та плавання повз льодовики під вітрилом. Адвокат зазначив, що Якунін повинен вважатися громадянином Великої Британії, а не Росії.

Батько Андрєя Якуніна Владімір був включений до списку санкцій США російських чиновників і бізнесменівпісля анексії Росією Криму в 2014 році.

Протягом осені в Норвегії затримали кількох росіян, які здійснювали несанкціоновану зйомку з дрона. Більше читайте у статті: Війна за Арктику чи енергетичні диверсії: чому активізувалися російські шпигуни у Норвегії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: