Зірваний путч у Німеччині: ексдепутатці, яку вважають учасницею змови, заборонили вхід до Бундестагу

Четвер, 8 грудня 2022, 15:05

Колишній депутатці Бундестагу від крайньої правої AfD та чинній судді у Берліні, яку вважають учасницею змови для повалення легітимної влади у Німеччині, заборонили вхід у будівлю парламенту.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

За інформацією видання, Брігіт Малсак-Вінкеманн аж до арешту у середу все ще мала чинну картку пропуску, хоча останнім часом поліція стежила, чи збирається вона відвідувати Бундестаг.

Заборону входу для неї оголосили майже одночасно з арештом вранці 7 грудня після консультацій з прокуратурою. Схоже, раніше цього не зробили для того, аби вона не запідозрила, що вже перебуває під увагою правоохоронців. 

Згідно з традиціями німецького парламенту, колишні депутати із завершенням мандату зберігають доступ до будівлі, якщо пройшли безпекову перевірку.

Також щодо Малсак-Вінкеманн почали дисциплінарну процедуру щодо її подальшого перебування на посаді судді. 

У Німеччині спеціальні поліцейські сили у середу провели  спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг. Повідомили про затримання 25 осіб.

Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

Посольство РФ заперечує зв’язки з затриманими за підготовку путчу у Німеччині.

Про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: