Уряд визначився, як комунікуватиме європейську інтеграцію до 2026 року

П'ятниця, 9 грудня 2022, 19:18

Кабінет міністрів у п’ятницю ухвалив Стратегію комунікації з питань європейської інтеграції України до 2026 року, а також операційний план реалізації Стратегії на період 2022-2024 років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє пресслужба міністерства культури та інформаційної політики.

Україна й Молдова створюють робочу групу для координації руху в ЄС

Головна мета Стратегії – збереження підтримки курсу на вступ України до Європейського Союзу українцями та громадянами країн-членів ЄС, а також його поступове нарощування. Вона передбачає комунікацію на різних рівнях із таких питань:

  • державна політика у сфері європейської інтеграції на основі виконання Угоди про асоціацію та інших договорів між Україною та ЄС;
  • ключові етапи інтеграції, розподіл відповідальності за виконання складових державної політики;
  • результат і вплив інтеграції в ЄС на життя кожного громадянина
  • моніторинг і протидія дезінформації з дискредитації курсу України на членство в ЄС.

Стратегія передбачає залучення державних органів та установ, органів місцевого самоврядування, співпрацю й партнерські проєкти з бізнесом, медіа, аналітичними центрами та громадськими організаціями, науковими та освітніми установами.

Документ спільно розробили міністерство культури та інформаційної політики та офіс віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, до процесу долучилися експерти проєкту ЄС Association4U та Офісу реформ КМУ.

Раніше віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що вага виконання Україною семи "кандидатських рекомендацій" вже вийшла за межі відносин лише України та ЄС.

Читайте також: Переговори з невідомими: хто та як має домовлятися про вступ України до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: