В уряді Британії ще не ухвалили рішення про передачу Україні танків

Вівторок, 10 січня 2023, 16:29

Уряд Великої Британії наразі не ухвалив рішення про надання Україні танків західного зразка, але продовжить координувати допомогу спільно із союзниками.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це у вівторок заявив речник британського прем’єра.

"Ми наразі не ухвалювали жодних остаточних рішень щодо надання танків... Поки не будуть ухвалені рішення з таких питань, ми не коментуємо домисли щодо того, яка техніка може або не може бути відправлене", – сказав він.

Франція непублічно тисне на Німеччину щодо надання Україні танків Leopard – ЗМІ

Водночас представник Сунака додав, що Британія "продовжить обговорювати з українськими колегами, в якій формі ми можемо надати допомогу, й це робиться спільно з нашими союзниками".

Напередодні британський телеканал Sky News із посиланням на джерела повідомив, що Велика Британія розглядає можливість вперше поставити Україні британські танки Challenger 2 для боротьби з російськими військами.

В останні дні на Заході активно коментують можливість надання Україні танків для протистояння повномасштабній російській агресії.

Приміром, канцлер Німеччини Олаф Шольц дотримується переконання у необхідності координувати поставки зброї в Україну із союзниками, а не діяти самостійно. Натомість президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що партнери повинні передати Україні бойові танки західного зразка, якщо вона просить про це.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.