У Болгарії затримали британця, підозрюваного в тероризмі

Вівторок, 10 січня 2023, 18:44

У Плевенській області Болгарії у вівторок удень було затримано громадянина Великої Британії Девіда Боділа, якого оголосили в розшук за червоною карткою Інтерполу через підозру в причетності до терористичних актів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в коментарі болгарському порталу "24 часа" повідомила прессекретарка генерального прокурора Болгарії Сійка Мілева.

За її словами, Боділ був заарештований у селі Любеново силами спецназу Болгарії.

Водночас речниця генпрокуратури відмовилась підтверджувати чи спростовувати інформацію ЗМІ про те, що британець на момент арешту перебував у помешканні депутатки від партії "Демократична Болгарія" Албени Сімеонової.

"Кожен несе відповідальність за свої вчинки", – сказала Мілева.

У червоній картці Інтерполу Давид Боділ був охарактеризований як "особливо небезпечний і агресивний". Окружна прокуратура Плевни має намір затримати його на 72 години для доправлення до суду у зв'язку з екстрадиційною процедурою.

У межах міжнародного обміну інформацією з'ясувалося, що в помешканні Боділа у Британії виявлено вибухівку та креслення вибухових пристроїв, а також незаконно зберігаються зброя та боєприпаси.

Вважається, що британець був пов'язаний з ультраправими й неофашистськими групами у рідній країні.

Нагадаємо, в грудні 2022 року британський суд присяжних визнав 38-річного Олівера Левіна, прихильника теорій змов про коронавірус, винним у терористичній змові, яка мала на меті повалення уряду колишнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.