Експрем’єр Чехії, який балотується в президенти, зустрівся з Макроном: говорили і про Україну

фото
Вівторок, 10 січня 2023, 22:32

Колишній прем'єр-міністр Чехії та кандидат у президенти Андрей Бабіш у вівторок був у Парижі, де провів 40-хвилинну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном про війну в Україні та вирішення енергетичної кризи в Європі.

Про це Бабіш повідомив у коментарі чеській інформагенції ČTK, пише "Європейська правда".

"З президентом Макроном провели близько 40 хвилин. Мене цікавила його думка щодо завершення війни в Україні і, звичайно, щодо вирішення енергетичної кризи в Європі", – сказав Бабіш, додавши, що вони обговорили всі актуальні теми та європейський порядок денний.

Як нагадує ČTK, Бабіш уже зустрічався з Макроном у Празі восени 2022 року, під час неформального саміту ЄС. Тоді вони також обговорили європейські питання, війну в Україні та енергетичну кризу.

У другій половині дня вівторка Бабіш опублікував у Twitter спільне фото з Макроном і написав, що "радий, що найважливіший європейський політик знайшов для мене час".

Президентські вибори в Чехії: експрем'єр Бабіш знову програє в першому й другому турі

Візит Бабіша до Франції відбувся за три дні до першого туру президентських виборів у Чехії. Деякі кандидати в президенти застерегли від втручання у внутрішній політичний процес.

У Єлисейському палаці відмовились повідомити деталі зустрічі, пославшись на те, що вона не входить до офіційного графіка французького президента, але наголосили, що візит Бабіша не означає висловлення підтримки Макрона перед виборами.

Як відомо, експрем'єр Чехії володіє елітною нерухомістю у Франції. У зв'язку з купівлею вілли Mougins французький суд у серпні 2022 року розпочав попереднє розслідування за підозрою у відмиванні грошей та ухиленні від сплати податків.

Нагадаємо, в понеділок муніципальний суд Праги зняв звинувачення з мільярдера і колишнього прем’єр-міністра Андрея Бабіша та Яни Надьової у справі про субсидії ЄС для конференц-центру "Лелече гніздо".

Читайте також: Генерал, експрем'єр та "темна конячка": який сюрприз можуть принести вибори у Чехії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.