Прем'єр Швеції очікує на рішення про військову допомогу Україні до кінця січня

Середа, 11 січня 2023, 17:44

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон очікує на рішення свого уряду щодо подальшої військової підтримки України до кінця січня.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian, про це Крістерссон заявив у середу на пресконференції в Стокгольмі.

У розмові з журналістами глава уряду Швеції сказав, що в нещодавній телефонній розмові сказав президенту України Володимиру Зеленському, що "ми хочемо зробити більше", додавши, що очікує "ухвалення рішень у січні".

Крістерссон відмовився уточнити, чи повинні країни ЄС постачати Україні танки. Швеція, як відомо, є однією з 13 європейських країн, які мають на озброєнні танки Leopard 2, про передання яких останні тижні просить Київ.

Раніше прем’єр-міністр Швеції пообіцяв, що Україна отримає самохідні артилерійські установки Archer, про можливість постачання яких ішлося ще минулого року.

Як відомо, Швеція з 1 січня розпочала піврічне головування в Раді Європейського Союзу.

У 2023 році напрямки роботи головування будуть концентруватися на подоланні наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну, запевнили в уряді Швеції. 

Нагадаємо, наприкінці 2021 року в Швеції розпочав роботу новий уряд, а соціал-демократи, які багато років були при владі, пішли в опозицію (детальніше про це у статті "Як подолати ризики, що несе коаліція у Швеції за участю ультраправих").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: