Спецоперація в Італії: затримані 10 членів сицилійської мафії

Середа, 11 січня 2023, 18:03

У межах операції "Кондор" поліції Італії в середу були арештовані десятеро людей, яких вважають членами сицилійської мафії "Коза Ностра", за підозрою в торгівлі наркотиками й здирництвом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Спецоперація правоохоронців відбулась у сицилійському прибережному місті Агрідженто на південно-західному узбережжі Сицилії. У ній брали участь понад 100 поліцейських, що здійснили 20 рейдів.

Правоохоронці зазначили, що внаслідок шантажу мафією місцевих виробників винограду ціна на нього в районі зросла втричі.

Зусилля поліцейських спрямовані на розшук боса мафіозного угруповання "Коза Ностра", 60-річного Маттео Мессіна Денаро на прізвисько "Діаболік", який переховується від правосуддя вже 30 років і входить до десятки найбільш розшукуваних злочинців у світі.

В італійській поліції заявили, що їм вдалось встановити зв'язок між "Коза Нострою" та іншим мафіозним кланом із Калабрії – "Ндрангетою".

В Італії регулярно повідомляють про викриття мафіозі чи судові процеси над ними, що є наслідком десятиліть діяльності цих незаконних угруповань у країні.

Так, наприкінці 2022 року десятки сицилійських мафіозі та їхніх поплічників із числа "білих комірців" були ув'язнені під час масштабного судового процесу, який показав, як мафія обманом виманила у ЄС мільйони євро.

Читайте також: Боротьба з "вірусом" мафії: як Італія провела наймасштабніше очищення влади від криміналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: