Суд у Франції дав відкладений термін мисливцю, який застрелив людину, "переплутавши з кабаном"

Четвер, 12 січня 2023, 17:56

Суд у Франції покарав відкладеним дворічним терміном позбавлення волі та довічною забороною полювати мисливця, який два роки тому помилково застрелив людину, вважаючи, що стріляє у вепра.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

Жюльєн Фераль, якому зараз 35 років, у грудні 2020 року на полюванні поцілив у 25-річного Моргана Кіні, який займався господарськими роботами на своїй земельній ділянці на віддаленому хуторі. Від отриманих поранень у грудну клітку він помер на місці.  

У суді чоловік доводив, що не мав умислу стріляти в людину і вважав, що це кабан. Суд визнав його винним у неумисному вбивстві. Фераль був не один - керівника полювання, 51-річного Лорена Лаперга, теж судили і дали 18 місяців відкладеного терміну ув’язнення та заборонили полювати на 5 років.

Друзі загиблого вважають вирок недостатнім покаранням. 

Нещасний випадок збурив громадськість та активізував дискусію про те, як регламентувати полювання, щоб не ставити під загрозу життя людей, які полюбляють прогулянки у лісі. Також це поновило суперечки між зоозахисниками, які лобіюють заборону полювання, та прихильниками цього заняття, які наполягають, що відстріл певної кількості тварин необхідний для того, щоб вони - зокрема кабани - не ставали надмірною проблемою для фермерів. Мисливську ліцензію у Франції мають близько 5 млн людей, а регулярно полюють близько мільйона. 

Як повідомлялося, уряд Франції з початку року запроваджує новий штраф за полювання у стані алкогольного сп'яніння в рамках ширшого плану щодо врегулювання норм полювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: