У Британії оштрафували на 100 фунтів чоловіка, який кинув яйцем у короля Чарльза

П'ятниця, 13 січня 2023, 15:52

Британський суд оштрафував чоловіка, який зізнався, що кинув яйце в короля Чарльза під час королівської прогулянки в Лутоні.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

21-річний Гаррі Мей з Лутона був звинувачений у порушенні громадського порядку після інциденту, що стався під час візиту монарха до міста 6 грудня. Інцидент стався біля ратуші Лутона під час візиту короля Чарльза до міста Бедфордшир.

Прокурор Джейсон Сітал заявив у Вестмінстерському магістратському суді в п'ятницю, що Мей був затриманий після того, як офіцери побачили, як він кинув предмет у бік короля, коли той розмовляв з представниками громадськості.

Яйце впало на підлогу неподалік. Коли поліцейський запитав його, що він кинув, він відповів: "Яйце".

Друге яйце було знайдено в банці для супу в куртці Мея під час його обшуку поліцією, і він визнав, що планував кинути і це яйце.

Прокурор повідомив суду, що коли офіцери допитували Мея, він сказав їм, що кинув яйце, "тому що вважав, що візит Короля в таке місто, як Лутон, яке є бідним і неблагополучним районом, був поганим тоном, і він хотів нагадати про це".

Він стверджував, що не мав наміру влучити в короля Чарльза. Його адвокат Алекс Бенн заявив суду, що Мей "глибоко піклується про свою місцеву громаду", але що він "глибоко шкодує" про свої дії.

Мей був оштрафований на 100 фунтів стерлінгів і зобов'язаний сплатити 85 фунтів судових витрат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: