Зустріч із поляком на пробіжці вплинула на позицію Шольца щодо надання танків Україні – ЗМІ

П'ятниця, 13 січня 2023, 22:42

На закритому засіданні парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини канцлер Олаф Шольц скаржився однопартійцям на "бурхливі дискусії" щодо постачання Україні танків Leopard 2 німецького виробництва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Spiegel із посиланням на співрозмовників, що були присутні на засіданні.

Шольц нарікає на тиск у питанні надання Україні західних танків

За їхніми словами, говорячи про дискусії про постачання Україні західних танків, Шольц розповів про громадянина Польщі, який зупинив його під час пробіжки й подякував за те, що він "не дав польській владі довести себе до божевілля".

Канцлер Німеччини нібито висловив роздратування тим, що обговорення цього питання в країні також використовуються для того, щоб критикувати його уряд.

Шольц нагадав, що Німеччина разом з Великою Британією є другим найбільшим постачальником зброї Україні після США, і він і надалі буде протистояти спокусі поспішати з ухваленням рішень без домовленості – надто що багато німецьких громадян підтримують цей курс.

Кулеба: вже п’ять країн готові передати Україні танки Leopard 2 – чекають рішення Німеччини

У своєму виступі перед однопартійцями німецький канцлер також розкритикував дебати у ЗМІ – бо, на його думку, "багатьом громадянам майже доводиться сподіватися на те, що влада збереже нерви".

Як зазначають співрозмовники Spiegel, позиція Шольца отримала певну підтримку в парламентській групі, але його також закликали працювати над публічним просуванням власної позиції – наприклад визначити єдину комунікаційну стратегію на рівні партії.

Нагадаємо, раніше Польща оголосила, що готова передати Україні роту основних бойових танків Leopard у межах коаліції з партнерами. Та в п'ятницю уряд Німеччини заявив, що поки не отримував офіційного запиту від Польщі на постачання основного бойового танка Leopard в Україну.

Водночас, за даними джерел Bloomberg, федеральний уряд Німеччини наступного тижня може оголосити рішення стосовно постачання Україні західних танків.

Також дивіться відеорозмову "ЄвроПравди" з німецьким експертом Сергієм Сумлєнним про політику Німеччини або текстову версію: "Німцям складно зрозуміти, що насильство – головна цінність росіян".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: