Глава МЗС Болгарії спростував інформацію про постачання Україні літаків Су-25

Понеділок, 16 січня 2023, 16:27

Міністр закордонних справ Болгарії Ніколай Мілков заявив, що не має інформації про те, що його країна продала країнам НАТО 14 літаків Су-25 для України.

Про це повідомляє болгарське видання БНТ Новини, пише "Європейська правда".

"У мене немає такої інформації, вибачте, я вперше від вас чую", - сказав Мілков.

Міноборони Болгарії раніше також заявило, що не продавало та не надавало країнам НАТО літаки Су-25, призначені для України.

Напередодні агентство Bloomberg опублікувало статтю із переліком військово допомоги, яку нібито вже отримав Київ від своїх західних союзників.

У розділі "авіація" згадується і про закупівлю болгарських штурмовиків Су-25 радянського виробництва.

Також стверджується, що ще чотири такі літаки були отримані від Північної Македонії.

Нагадаємо, Конституційний суд Болгарії перевірить на відповідність конституції країни закон про військову та військово-технічну допомогу Україні, на основі якого Софія передаватиме Києву зброю.

Як відомо, 16 грудня парламент Болгарії остаточно затвердив угоду з Україною про постачання озброєнь, обладнання та боєприпасів. Список зброї, що передається, засекречений, оскільки він містить інформацію про всі озброєння Болгарії.

Згідно з офіційними даними, з початку російської збройної агресії Болгарія надала Україні гуманітарну допомогу на суму 448 мільйонів левів ($243 млн). Йдеться про гуманітарну допомогу у вигляді 2000 касок і 2000 куленепробивних жилетів, 350 медичних аптечок, 5000 комплектів зимового одягу і 5000 пар зимового взуття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: