Захід обговорює додаткове зниження граничної ціни на російську нафту - ЗМІ

Вівторок, 17 січня 2023, 12:45

Країни Європейського Союзу продовжують обговорювати граничну ціну на російську нафту та, швидше за все, домовляться про її додаткове зниження. 

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, пише "Європейська правда". 

"Триває перегляд щодо граничної ціни на російську нафту. Зараз вона на рівні 60 доларів США, але, наскільки я розумію, є значні шанси, що у наступні тижні її трохи знизять", - пише Джозвяк. 

Нагадаємо, початку грудня країни групи G7 оголосили, що погодилися встановити "стелю цін" на нафту, яка експортується з РФ морем, на рівні $60 за барель.

5 грудня набуло чинності рішення Ради ЄС про ліміт ціни на російську нафту і заборону морського транспортування російської нафти до третіх країн, після чого обсяги доходу Росії від продажу нафти почали падати. 

Деякі країни, зокрема Естонія, наполягають, що встановлене обмеження недостатнє. 

Детальніше на цю тему читайте у статті Зашморг для російської економіки: як почало діяти нафтове ембарго, а також у колонці засновниці Razom We Stand Світлани Романко та провідного аналітика Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) Лаурі Міллівірта Чому Росія досі заробляє на продажу енергоресурсів та як це змінити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.