Сенат Нідерландів закріпив розширену заборону дискримінації у конституції 

Вівторок, 17 січня 2023, 17:53

Сенат Нідерландів у вівторок схвалив поправку до конституції, яка розширює її першу статтю, забороняючи дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації чи інвалідності - правозахисні групи привітали цей крок як історичний. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Оновлена стаття 1 конституції наказує, що всі люди в країні повинні отримувати однакове ставлення, і що "дискримінація на підставі релігії, переконань, політичних поглядів, раси, статі, інвалідності, сексуальної орієнтації або на будь-якій іншій основі не допустима".

Єврокомісія хоче зобов'язати всі країни ЄС визнавати батьківські права ЛГБТ-пар

Астрід Осенбруг, голова національної організації захисту прав гомосексуалів COC, назвала голосування "історичною перемогою веселкової спільноти та вінцем років роботи" групи.

Вона назвала емоційним момент, коли Сенат переважною більшістю проголосував за зміну конституції і "нарешті права ЛГБТІ+ гордо згадуються в статті 1 і більше не приховуються".

Уряд Німеччини ухвалив перший план дій по боротьбі з дискримінацією ЛГБТ+

У 2001 році Нідерланди стали першою країною в світі, яка легалізувала одностатеві шлюби, однак члени ЛГБТІ+ спільноти продовжують переживати словесні, а іноді й фізичні образи в країні, яка довгий час вважалася бастіоном толерантності.

Група під назвою Ieder(in), яка представляє людей з обмеженими можливостями та хронічними захворюваннями, також привітала це голосування.

Конституція Нідерландів датується 1798 роком і з того часу кілька разів оновлювалася. Зміни мають бути схвалені більшістю голосів обох палат парламенту, а потім друге читання може відбутися лише після загальнонаціональних виборів, після чого обидві палати мають схвалити зміни більшістю у дві третини.

Нагадаємо, в Угорщині регулятор знайшов порушення закону в мультику на Netflix, де цілуються дві дівчинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: