Англіканська церква відмовилась змінювати позицію щодо одностатевих шлюбів

Середа, 18 січня 2023, 23:42

Англіканська церква відмовилась дозволяти одностатевим парам вінчатися у своїх церквах попри заклики, заявивши, що буде дотримуватися свого вчення про шлюб як союз між чоловіком і жінкою.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в рішенні церкви, опублікованому в середу.

Хоча в Англії та Уельсі одностатеві шлюби були дозволені ще з 2013 року, англіканська церква не змінювала позиції щодо них – натомість почала консультації з ширших питань сексуальності, стосунків і шлюбу.

У результаті єпископи після шести років обговорень запропонували дозволити проведення для одностатевих пар служби, в якій були б "молитви посвячення, подяки або прохання про Боже благословення для пари".

Такі молитви будуть добровільними для священнослужителів і можуть використовуватися в поєднаннях, "що відображають богословську різноманітність церкви", зазначається в рішенні.

Бельгійські католицькі священники запропонували молитву для гей-пар

Окремо єпископи англіканської церкви пропонують вибачитись перед представниками ЛГБТ-спільноти за "неприйняття, остракізм і ворожість", перед якими вони постали з боку церкви.

Згадані пропозиції були розроблені єпископами, які формують одну з трьох частин керівного органу англіканської церкви, відомого як Генеральний Синод. Вони будуть винесені на розгляд Генерального Синоду на засіданні в лютому.

Англіканська церква відіграє важливу роль не лише в Британії, бо об’єднує понад 85 мільйонів вірян у більш як 165 країнах світу. Протягом багатьох років вона не мала єдиної позиції з питання того, як ставитися до одностатевих шлюбів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: