У Грузії колишній військовий вбив п’ятьох людей і застрелився

П'ятниця, 20 січня 2023, 10:22

У ніч на 20 січня озброєний чоловік відкрив вогонь по людях із балкона житлового будинку в місті Сагареджо на сході Грузії за 50 км від Тбілісі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Эхо Кавказа".

За інформацією МВС Грузії, загинуло п'ятеро людей, зокрема один поліцейський. Поранення дістали п'ятеро осіб. Їхній стан стабільно важкий.

За словами очевидців, стрілянина почалася поблизу клініки Geo Hospitals і тривала близько години. Було розпочато спецоперацію, яку на цей час завершено. Нападник покінчив життя самогубством.

"На місце прибув підрозділ спецпризначенців, почалися заходи. Його, звичайно, закликали здаватися. Він зробив ще кілька пострілів. Коли спецназ увійшов, він лежав на ліжку, а поруч був автомат. Спочатку йшла кров. Але там же було кілька кілець від ручних гранат, тому вони могли бути там закладені або бути під ним. Потім були викликані сапери, які все оглянули. Зараз вони закінчили свою роботу, ручна граната була вже підірвана", - сказав міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі.

Стрільцем виявився колишній військовий 1974 року народження. Він перебував на військовій службі з 2006 до 2021 року, проходив службу у складі грузинського контингенту в Афганістані.

Сусіди розповіли телекомпанії "Формула", що чоловік вів замкнутий спосіб життя, ні з ким не конфліктував. Водночас місцеві жителі кажуть, що у нього, ймовірно, були проблеми з психічним здоров'ям. Як розповіли сусіди агентству "Інтерпресньюс", Атуашвілі проходив відповідне лікування.

За словами глави МВС, під час нападу в будинку підозрюваного перебував також його повнолітній син. Він покинув квартиру після початку стрілянини.

Мотиви стрільця поки невідомі.

Справу порушено за двома статтями кримінального кодексу Грузії - стаття 110 (умисне вбивство двох або більше осіб за обтяжуючих обставин) і стаття 236 (протиправні придбання або зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.