У Німеччині висунули звинувачення підозрюваним у підготовці викрадення глави МОЗ

Понеділок, 23 січня 2023, 17:58

Федеральна прокуратура Німеччини висунула звинувачення проти підозрюваної терористичної групи, яка планувала повалення федерального уряду і викрадення міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Суд над чотирма чоловіками і однією жінкою, які перебувають під вартою з минулого року, відбудеться у Вищому земельному суді Кобленца. Усіх підозрюваних звинувачують у підготовці державної зради проти федерального уряду.

Слідство припускає, що група об'єдналася не пізніше січня 2022 року - з метою "спровокувати в Німеччині умови, подібні до громадянської війни, і за допомогою насильства і жертв привести до повалення федерального уряду і парламентської демократії". На їхньому місці мала бути встановлена авторитарна система правління за зразком Німецької імперії. Плани мали супроводжуватися тривалим загальнонаціональним відключенням електроенергії та викраденням міністра охорони здоров'я.

За словами федерального прокурора, одному з обвинувачених було доручено організувати так звану акцію "фальшивого прапора", в якій актор повинен був імітувати чинного федерального президента або федерального канцлера в прямому телевізійному ефірі і оголосити, що федеральний уряд був повалений і тепер знову діє конституція 1871 року. Двоє інших підозрюваних намагалися придбати зброю та вибухівку. За даними Федеральної прокуратури, вони хотіли ввезти кілька тонн зброї з колишньої Югославії.

Чотирьох чоловіків заарештували 13 квітня 2022 року в різних місцях Німеччини. Цьому передувала зустріч одного з них з агентом під прикриттям щодо угоди зі зброєю. Під час обшуків по всій країні було вилучено велику кількість вогнепальної зброї та боєприпасів, готівку, золоті злитки, срібні монети та іноземну валюту. Трохи пізніше розслідуванням зайнялася федеральна прокуратура.

У середині жовтня в Саксонії також заарештували вчительку-пенсіонерку, яка, як кажуть, займала найвищу посаду в угрупованні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.