Ексвисокопосадовця ФБР затримали за зв'язки з російським олігархом Дерипаскою

Понеділок, 23 січня 2023, 18:18

У Нью-Йорку затримало колишнього високопоставленого співробітника ФБР у за його зв'язки з російським олігархом Олегом Дерипаскою.

Про це у понеділок ABC News повідомили джерела в правоохоронних органах, пише "Європейська правда".

Мова йде про Чарльза Макгонігала, який був спеціальним агентом, відповідальним за контррозвідку в нью-йоркському відділенні ФБР.  Його затримали за зв'язки з Олегом Дерипаскою - російським мільярдером, який потрапив під санкції США і якому минулого року було пред'явлено кримінальне звинувачення за порушення санкцій.

Макгонігал вийшов у відставку з ФБР у 2018 році. Він був затриманий в суботу вдень після прибуття в аеропорт Кеннеді після подорожі до Шрі-Ланки, повідомили джерела.

Макгонігала звинувачують у порушенні санкцій США, нібито він намагався вивести Дерипаску зі списку санкцій. Згодом у мін'юсті США підтвердили цю інформацію, додавши, що у справі заарештований також колишній радянський і російський дипломат Сергєй Шестаков.

Дерипаска, алюмінієвий магнат, був серед двох десятків росіян, проти яких Міністерство фінансів США запровадило санкції у 2018 році як покарання за "триваючу і все більш зловмисну діяльність російського уряду у світі". 

У 2021 році ФБР провело обшуки в його будинках у Нью-Йорку та Вашингтоні.

Макгонігал брав участь у розслідуванні контактів кампанії колишнього президента США Дональда Трампа з Росією під час виборів 2016 року.

За даними ЗМІ, уряд США вивчав ділові відносини Макгонігала із головним помічником Олега Дерипаски

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.