У Литві евакуйовували всі аеропорти через "мінування", бомбу не знайшли

Понеділок, 23 січня 2023, 18:42

У Литві в понеділок були евакуйовані пасажири й працівники всіх трьох країни у Вільнюсі, Каунасі й Паланзі через електронного листа, в якому повідомлялось про "бомбу в аеропорту".

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації Delfi.

Про лист із погрозою, який було отримано о 8:30 за місцевим часом, поліції повідомив черговий Служби авіаційної безпеки Вільнюського аеропорту. На місце події виїхав кінолог із собакою.

Представник Литовських аеропортів Тадас Васіляускас заявив, що близько восьмої ранку понеділка надійшла перша інформація про можливу бомбу в аеропорту, причому якому саме – не вказувалось.

Фахівці служби безпеки одразу інформували поліцію, пожежників-рятувальників та швидку допомогу. Литовські спецслужби здійснили оцінку загрози в інших аеропортах, ретельно перевірили термінали, пасажирів тимчасово евакуювали із залів очікувань у всіх аеропортах.

Пізніше пасажирам Вільнюського аеропорту дозволили повернутися в зали очікувань. Ні в Каунасі, ні в Паланзі жодної вибухівки не знайдено. Рейси в аеропортах не скасовували.

Минулого місяця, нагадаємо, влада Північної Македонії протягом кількох годин евакуювала 23 об'єкти, включаючи головний аеропорт країни, школи, готелі, торговий центр і спортивні об'єкти після отримання повідомлень про мінування, що виявилися фальшивими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.