В Італії арештували чоловіка, який віддав власний паспорт босу сицилійської мафії

фото
Понеділок, 23 січня 2023, 23:36

Поліція Італії в понеділок арештувала Андреа Бонафеде – чоловіка, який, як стверджується, протягом багатьох років допомагав переховуватись від правосуддя босу сицилійської мафії Маттео Месіні Денаро, дозволивши користуватись власними документами на посвідчення особи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Правоохоронці стверджують, що Бонафеде дозволив Мессіні Денаро фактично використовувати свою особу – паспорт із переклеєною фотографією, що й допомогло мафіозі протягом багатьох років уникати арешту.

Серед іншого, спільник на отримані від Денаро 20 тисяч євро купив будинок на заході Сицилії, який слугував однією зі схованок боса мафії. Крім того, той протягом кількох місяців лікувався від раку в клініці Палермо, зареєстрований під ім'ям Андреа Бонафеде.

 
Фото: Карабінерія Італії

Раніше поліція Італії обшукала щонайменше три будинки в містечку Кампобелло-ді-Мазара на заході Сицилії, які, за їхніми словами, Мессіна Денаро використовував як схованки протягом останніх кількох місяців. За даними слідства, саме один з цих будинків придбав Бонафеде.

Видаючи ордер на арешт Бонафеде, суддя Палермо зазначив, що завдяки йому Денаро "зміг пересуватися територією (Італії), уникаючи правоохоронних органів, а також отримати доступ до національної системи охорони здоров'я, не розкриваючи свою справжню особу".

Італійська поліція знайшла таємний бункер заарештованого боса мафії

Як повідомлялось, італійські карабінери вранці 16 січня заарештували боса сицилійської мафії Маттео Мессіну Денаро, який переховувався від правосуддя з літа 1993 року. Він був останнім мафіозі "першої величини", якого досі розшукували.

Мессіна Денаро був заочно засуджений за кілька мафіозних злочинів, коли переховувався від правосуддя, і отримав кілька довічних ув'язнень. Він був визнаний одним з організаторів вибухів 1992 року – в результаті одного з них на шосе біля Палермо загинув головний суддя Італії по боротьбі з мафією Джованні Фальконе, а в іншому двома місяцями загинув інший суддя Паоло Борселліно. Під час цих вибухів також загинула дружина Фальконе та охоронці обох суддів.

Через кілька годин після арешту Мессіна Денаро був доставлений до в'язниці суворого режиму в центральній Італії для відбування покарання.

Читайте також: Боротьба з "вірусом" мафії: як Італія провела наймасштабніше очищення влади від криміналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: