Рішення ЄСПЛ щодо Донбасу: Україна впевнена у перемозі

Середа, 25 січня 2023, 15:25

У Міністерстві юстиції України, яке представляє інтереси уряду у міждержавній справі проти РФ щодо Донбасу, впевнені, що рішення буде винесене на користь Києва.

Про це заявила у коментарі "Європейській правді" перед початком засідання суду глава української делегації, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

"З нетерпінням чекаємо на рішення про прийнятність. Ми впевнені у тому, що Суд визнає справу прийнятною, як того вимагала Україна, і перейде до розгляду справи по суті", - заявила вона.

Мудра наголосила, що це рішення має юридичну цінність для України.

"Це буде як політичний сигнал, так і юридичне рішення, яке дозволить розглядати індивідуальні справи (щодо відповідальності РФ. - ЄП) як у Європейському суді з прав людини, так і в інвестиційних арбітражах", - пояснила представниця Мін'юсту.

На слуханнях у ЄСПЛ в рамках справи "Україна та Нідерланди проти Росії" українська сторона доводить, що окупація Донбасу розпочалася у квітні 2014 року.

Детальніше про значення рішення читайте у статті: Донбас іде за Кримом. ЄСПЛ ухвалив перше рішення проти РФ щодо окупації Сходу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.