Орбан поскаржився на "знущання" з Угорщини в ЄС, але виключив Hunexit

П'ятниця, 27 січня 2023, 16:06

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що йому важко бачити, як з Угорщини знущаються в Брюсселі, але членство в ЄС є економічним інтересом країни. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Орбан прийняв 15 журналістів у Будапешті, серед яких був відповідальний редактор American Conservative Род Дрегер, який виклав основні тези угорського прем’єра. Ми наводимо його переказ з окремими цитатами далі. 

Угорщина накладе вето на санкції ЄС проти російської ядерної енергетики – Орбан

За словами Дрегера, Орбан беззаперечно визнав, що між Будапештом і Брюсселем існує величезна прірва, і ця прірва розширюється. Угорський прем’єр вважає, що це пов'язано з фундаментальною різницею між їхніми протилежними уявленнями про те, що таке людина, і про те, для чого потрібне суспільство.

Орбан сказав, що йому особисто боляче бачити Угорщину в ЄС, яка піддається знущанням, але немає жодних сумнівів, що Угорщина залишиться в ЄС, оскільки від цього залежить її економічне процвітання. 

Хоча, заявив Орбан, йому важко терпіти погрози з боку керівництва ЄС і мати справу з бюрократією в Брюсселі, це необхідно робити, оскільки це в національних інтересах Угорщини.

"Мені нелегко їздити туди і бути покидьком у всьому", - сказав він про свої непрості стосунки з Брюсселем.

Уряд Орбана оголосив про 97-відсоткову опозицію угорців до санкцій проти РФ

Орбан переконаний, що Брюссель навмисне демонізує Угорщину, тому що якщо Угорщина досягає успіху в чомусь, це ставить під сумнів політику та ідеологію ЄС.

"Все погане, що сталося за останні тридцять років європейської історії, пов'язане з Брюсселем", - сказав він. 

Орбан заявив, що у відносинах з ЄС потрібно мати сталевий хребет і дбати більше про те, що кажуть виборці, ніж про те, що думають опоненти.

Орбан також виклав свою позицію щодо поточної ситуації російсько-української війни, з якої випливає, що він не вірить у перемогу України та вважає, що вона поступово перетворюється в некеровану руїну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.