Турецьке МЗС застерігає від подорожей до Європи через "ісламофобію"

Неділя, 29 січня 2023, 13:42

Міністерство закордонних справ Туреччини в суботу попередило громадян про ризики подорожей до європейських країн через зростання "антиісламських, ксенофобських і расистських актів" у деяких із них.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Турецьке МЗС стверджує, що ці події "відображають небезпечні масштаби релігійної нетерпимості та ненависті в Європі" та "чітко показують тривожний рівень расистських і дискримінаційних рухів" на континенті.

Громадянам Туреччини, які перебувають у Європі, закликали "поводитися спокійно на тлі можливих ксенофобських та расистських переслідувань і нападів", а також стежити за повідомленнями ЗМІ й за потреби звертатись до консульств країни перебування.

Про які саме "антиісламські" акції йдеться, не уточнюється, але попередження МЗС Туреччини було опубліковане після того, як у Копенгагені дансько-шведський активіст Расмус Палудан спалив кілька примірників Корану.

Аналогічна антитурецька акція відбулась раніше біля посольства Туреччини у Стокгольмі, після чого Анкара призупинила тристоронні переговори зі Швецією та Фінляндією, заявивши, що розмовляти "безглуздо".

Попри це Стокгольм сподівається на приєднання до НАТО влітку цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.