Експрем’єр Чехії Бабіш, який балотується в президенти, відмовився брати участь у теледебатах

Вівторок, 3 січня 2023, 20:16

Кандидат у президенти Чехії, колишній прем’єр-міністр Андрей Бабіш відмовився від дебатів з опонентами, які організували Чеське телебачення, телеканал Prima TV та портал Blesk.cz – стверджує, що вони хочуть зробити з виборів шоу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Denik N.

"Я розумію, що ЗМІ хочуть зробити з президентських виборів медіа-шоу, але я вважаю, що президентська посада, на яку я балотуюся, не заслуговує на це. Виборці добре знають мене і мої погляди за час роботи на посадах міністра фінансів і прем'єр-міністра, і я, безумовно, донесу їх до них у відповідній формі", – сказав Бабіш журналістам.

82% чехів підтримують прямі вибори президента

Інші кандидати в президенти – чеський сенатор Павел Фішер, економістка Дануше Нерудова, генерал у відставці Петр Павел і профспілковий лідер Йозеф Стредула – погодилися взяти участь у дебатах.

Водночас Бабіш ще не підтвердив участі в дебатах в етері телеканалу Nova TV, запланованих на 12 січня. "Ми запросили всіх кандидатів на дебати і розраховуємо на їхню участь", – сказав директор новин TV Nova Каміл Гуска в коментарі Deník N.

Перший тур майбутніх президентських виборів у Чехії відбудеться 13-14 січня, другий за потреби – 27-28 січня.

Згідно з останньою моделлю виборів, опублікованою наприкінці грудня агентством Median, лідирує колишній військовий Петр Павел з 28,7% голосів, на другому місці – Бабіш із 28,5%. Економістка Дануше Нерудова претендує на 25,1%, решта кандидатів не набирають більше 5%.

Читайте також: Генерал, експрем'єр та "темна конячка": який сюрприз можуть принести вибори у Чехії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.