Прем'єр Британії пропонує запровадити обов'язкове вивчення математики в усіх класах школи

Середа, 4 січня 2023, 15:55

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у першій промові у 2023 році планує оголосити про запровадження обов’язкового вивчення математики школярами до 18 років.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

У промові Сунак оголосить про необхідність "переосмислити наш підхід до математики".

"Однією з найбільших змін у мисленні, які нам сьогодні потрібні в освіті, є переосмислення нашого підходу до математики. Зараз лише половина 16-річних підлітків узагалі вчить математику. Однак у світі, де дані скрізь, а статистика лежить в основі кожної роботи, робота наших дітей вимагатиме більше аналітичних навичок, ніж будь-коли раніше", – йдеться в тексті промови.

Велика Британія зробить ірландську мову офіційною в Північній Ірландії

Пропозиція британського прем’єра передбачатиме обов’язкове вивчення математики "в тій чи іншій формі" до 18 років, а як саме ця ініціатива буде реалізовуватись, в уряді ще вивчають.

В офісі Сунака прокоментували, що вивчення математики учнями до 18 років поставить Британію в один ряд з більшістю інших розвинених країн, зокрема Австралією, Канадою, Фінляндією, Францією, Німеччиною, Японією, Норвегією та Сполученими Штатами.

Ініціатива буде частиною "нової місії" прем'єр-міністра Британії, яка буде оголошена "в належний час", додали на Даунінг-стрит.

Згідно з офіційними даними, близько восьми мільйонів дорослих в Англії мають математичні навички дітей молодшого шкільного віку, а 60% 16-річних учнів із неблагополучних сімей не володіють і базовими математичними навичками.

Вивчення математики до 18 років раніше пропонували запровадили колишній міністр освіти Британії Майкл Гоув у 2011 році і ексміністерка освіти Ліз Трасс у 2014-му. Вона також фігурувала в маніфесті Лейбористської партії 2015 року.

Нагадаємо, у 2019 році Італія стала першою країною у світі, де в школах проводитимуть обов'язкові заняття, присвячені питанням зміни клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.